vrijdag 26 december 2014

Introductie

De Grote Trek. De historische trektocht die de Zuid Afrikaanse voortrekkers hebben ondernomen met ossenkarren... Een mooie metafoor voor een reisrapportage door Zuid Afrika kun je bijna niet bedenken. Het is tweede kerstdag 2014 als ik deze tekst intik. De Varadero staat in de garage aan het 'optimate' infuus, buiten is nét op tijd voor kerst, de eerste sneeuw gevallen. Over exact één week stap ik rond deze tijd rond in Pretoria. Voor de zesde keer mag ik dit mooie land met zijn fantastische mensen bezoeken; dit keer om mijn motormaatje Michiel van Dam fotografisch te ondersteunen bij het maken van een reisrapportage voor ProMotor. Terloops doen we mede de voorbereidingen voor de aangekondigde Promotor lezersreis naar dit fantastische land, eind 2015.

Het is al weer 6 jaar geleden dat ik Zuid Afrika bezocht voor een enerverende rondreis op een Buell Ulysses... Te lang geleden. De Oostkaap en 'Mandela land' zal dit keer onze bijzondere aandacht gaan krijgen. Via deze blog houden we u op de hoogte van de voorbereidingen en onze avonturen. Met dank aan onze gids and gastheer Johan Kriek, die namens http://www.toerboer.co.za mee gaat denderen op z'n Triumph Thunderbird, motorrad rentals @ http://www.motorradrentals.com/ voor het leveren van een BMW F800GS Adventure als reportagefiets, en Motorradical @ http://www.motorradical.co.za voor het leveren van de 2e dienstfiets, een R1200GSA en voor het leveren van alle Motorradical accessoires waaronder de volledige uitrusting van beide BMW's.

We nemen jullie mee met de voorbereidingen van 'ons grote trek', wat er zoal bij komt kijken en posten hier periodiek updates. Als smaakmaker alvast een paar mooie plaatjes van onze vorige motorreis!





2 opmerkingen:

  1. De Grote Trek gaat beginnen...! Heel veel succes met de reportage en heel veel reisplezier door prachtig Zuid Afrika!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom zie ik nog niets van je reisverhaal?????

    BeantwoordenVerwijderen