dinsdag 20 januari 2015

Daggaboer en Engelse Sjiek






Na wederom een fantastisch ontbijt – waarom smaken tropische vruchten in de plek van herkomst toch altijd zoveel beter als uit het fruitvak van de lokale super in Nederland? – worden we uitgezwaaid door Anne en Dave en rijden we richting Cradock, de grootste plaats in de omgeving. We genieten wederom van mooie wegen en een fantastisch uitzicht en zoals inmiddels bijna een gewoonte is geworden, ronduit vriendelijke mensen die de drie ‘musketiers’ op hun ploffietsen toezwaaien.

In Cradock worden de voorraden weer aangevuld (zowel van de motorfietsen als hun berijders) en we rijden verder richting Sommerset East, maar niet voordat Michiel een ‘windpomp’ op de Motorradical topkoffer van zijn BMW heeft geplakt. Het weer is uitstekend, zonnig, graadje of 20, dus eigenlijk ideaal motorweer. Na ongeveer een 50 kilometer na Cradock bereiken we de Daggaboer Padstal (www.daggaboerfarmstall.co.za ) die is uitgeroepen als ‘beste padstal van Zuid Afrika’. Het grappige aan de naam… ‘Dagga’ betekend niets meer- of minder als wiet… Laat dat nu het enige zijn wat we er niet kunnen krijgen, maar de melktert brengt ons in ieder geval in hogere cullinaire sferen!

De weg slingert door het landschap en verveelt geen moment. Ook opvallend…: op deze doorgaande route naar de kust wordt écht overal aan de weg gewerkt, vooral nu in Zuid Afrika de zomervakanties weer zijn afgelopen. Als we dichter bij Sommerset East komen, valt op dat ook de vegetatie veranderd: de kleine struikjes die we in de Karoo zagen, maken plaats voor weelderig groen en hoge wolfsmelk cactussen. De akkers met schapen en melkvee maken plaats voor uitgebreide boomgaarden met citrusbomen; die op deze mooie, inmiddels iets zwoele zomerdag een heerlijke geur verspreiden. Wat je als automobilist, beschermd door pollenfilters en airconditioning wel niet allemaal moet missen…!

We schieten dan ook behoorlijk goed op en bereiken onze volgende accommodatie, Glen Avon guest farm, in het begin van de middag. Glen Avon is de derde guestfarm die we als accommodatie bezoeken, maar is totaal anders dan Gonara of Low Lands. Het hoofdgebouw is prachtig gelegen in een weelderige landschapstuin die zich het best laat vergelijken met een Engels park. We slapen in de cottage, die iets verder van het hoofdgebouw op het uitgebreide terrein staat.

Het is inmiddels gaan regenen, en de temperatuur loopt zienderogen achteruit. Gelukkig is de cottage voorzien van een mooie, gietijzeren openhaard en het duurt maar even voordat Johan het vuurtje goed aan de gang brengt. We trakteren ons na het avondeten op een gezellige avond. We voelen ons een beetje de drie kleine biggetjes uit het sprookje met de grote boze wolf.

Gelukkig in ons stenen, rietgedekte huisje, met een knapperend haardvuur, een goed flesje heerlijke Zuid Afrikaanse wijn en 3 comfortabele schommelstoelen. Ach,… wat wil ‘den Mensch’ nu meer? 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten