dinsdag 20 januari 2015

Kamasutra in de Karoo... Game On!


We verlaten Glen Avon vroeg in de ochtend. Vandaag staat er weer een behoorlijke portie gravel op het programma en we hebben het vermoeden dat de gravelwegen in deze regio wel eens minder goed zouden kunnen zijn dan de paden die we reeds eerder met zoveel plezier hebben geregen. Het noodweer van een paar dagen geleden zal ook zeker hier zijn sporen hebben nagelaten…

Dat blijkt! Weten we aanvankelijk nog een behoorlijke snelheid aan te houden, veranderd de brede weg in een stuiterballenbak van jewelste. Grootmoeders en Arnold Scwarzenecker zouden er jaloers op zijn want de weg krijgt meer- en meer het effect mee van een enorm wasbord, waarbij op hellingen af en toe zelfs de harde rotslaag is blootgelegd door het wassende water.

We zijn dan ook meer dan blij als we Kuzuko Game Reserve (www.kuzuko.com ) bereiken en de motoren bij het entreegebouw moeten achterlaten. Vanaf hier worden we per Landcruiser vervoerd; we zijn namelijk aangekomen bij het Addo Nationale Park, bekend van de olifanten. De ontvangst in de Lodge is ronduit uitmuntend; inclusief warme washandjes om je gezicht en handen ff van het stof te kunnen ontdoen. Christine heet ons welkom en als we buiten op het terras bijkomen van de lange ‘stuiter’ reis, zien we hoe fantastisch, nee, prachtig de lodge is gelegen: op het hoge heuvel, met een uitzicht zover het oog reikt. Precies zoals ik me Afrika voorstel!

De filosofie achter de organisatie van Kuzuko is gewoon goed: niet zomaar een toeristenmagneet, maar een organisatie die daadwerkelijk bezig is met de rehabilitatie van Zuid Afrika’s rijke natuur, maar juist door de inzet van lokale kennis en menskracht ook nog eens de lokale economie ondersteund. Arlo, een jonge ranger van 22, is de komende twee dagen onze gids en enthousiast verteld hij over zijn werk, zijn liefde voor zijn Zuid Afrika en de rijke natuur. Er ontstaat direct een klik tussen de ‘drie biggetjes’ en hun trotse hoeder ;)

Michiel en Johan gaan s’avonds op een game drive, ik werk de blog bij. Arlo schuift ’s avonds aan bij het diner en weet mij- en Johan over te halen om vooral de volgende ochtend mee te gaan op een hiketrail naar eeuwenoude rotstekeningen van de /Xan. We laten ons graag overhalen en we worden die ochtend getrakteerd op een fantastische wandeling. Vanuit de overhangende rotspartij zien we in de groene vallei beneden ons giraffen, zebra’s, kudu’s en struisvogels. Het lijkt de Serengeti in het klein. De rotstekeningen zijn hier bijzonder goed geconserveerd en met een beetje schaamrood op de kaken laat Arlo ons een rotstekening zien die duidelijk de suggestie wekt van een groepje mensen die, ahum, duidelijk genegenheid voor elkaar hebben. Kamasutra in de Karoo… Wie had dat verwacht?








Geen opmerkingen:

Een reactie posten